headerphoto

Boekwerken

Wire-O-bindingen.

Wire-OÉén van de voordeligste oplossingen voor een boekwerk, naast geniet gebrocheerd, is Wire-O.
Een Wire-O binding is een veelgebruikte bindwijze bij catalogi, boeken, lesmateriaal en kalenders. Wire-O kan worden toegepast op documenten met een maximale dikte van 28mm. Door middel van een metalen spiraal wordt het binnenwerk aan elkaar verbonden. Het binnenwerk wordt voorzien van geponste gaatjes waar het spiraal doorheen wordt gemonteerd.


Garenloos gebonden.

Garenloos GebondenBij een garenloos gebrocheerd boek wordt na het vouwen van de katernen de rug ingefreesd waarna lijm de functie van garen overneemt. Hierbij krijgen de boeken een ´slappe´, buigzame omslag waaraan de bladzijden zijn vastgelijmd. Bij deze afwerkingsvorm zijn niet alle papiersoorten bruikbaar omdat de lijm goed moet hechten op het papier. Deze manier van boekbinden is aanzienlijk goedkoper en wordt dan ook veel gebruikt bij boeken die in grote oplage worden geproduceerd.


Genaaid gebonden.

Garen GebondenBij deze binding heeft het boek een harde ´band´, die bestaat uit een voorplat, een achterplat en een rug. De rug is niet rechtstreeks aan het boekblok vastgemaakt, waardoor je de ruimte tussen boekblok en rug ziet als het boek opengeslagen ligt. Een gebonden boek kan juist opengeslagen blijven liggen door die afstand te creëren. Het binnenwerk wordt genaaid gebrocheerd uitgevoerd, d.w.z. in katernen gedrukt en daarna met garen aan elkaar genaaid. Pagina´s kunnen uit dit soort boeken nooit losraken. Bijkomend voordeel is dat bij deze uitvoering alle papiersoorten gebruikt kunnen worden.

Lamineren

Bij boeken adviseren wij u om de omslagen altijd te voorzien van laminaat.Gelamineerd drukwerk verfraaid het drukwerk en beschermd het drukwerk.Openingstijden

ma-vrij : 8.00 t/m 17.00 uur.

24/7 online bereikbaar